keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kissasukkien ohje Koko n. 39-40 puikoilla 3,5, lanka Novitan Seitsemän veljestä

 


Luo puikoille 56 silmukkaa ja aloita neule 1 oikein 1 nurin neuleena ja jaa samalla silmukat 14 kpl jokaiselle puikolle. Neulo 5 kierrosta 1oikein, 1 nurin neuletta.  Aloita kuvio ohjeen mukaan ja neulo kaksi kuviokertaa (=kuusi kissaa vierekkäin) ja toista kissakuvio kaksi kertaa ennen kantapään aloitusta.

 


Aloita kantapää kahdella ensimmäisellä puikolla ja siirrä viimeinen silmukka kolmannelle puikolle jotta saat kantapään silmukkamääräksi 27 (pariton, jotta ensimmäinen ja viimeinen silmukka on oikea).
Neulo ensimmäinen oikein normaalisti ja sen jälkeen neulo nurin, nosta oikea puikolle, neulo nurja, nosta oikea puikolle neulomatta.. jne ja neulo taas viimeinen silmukka oikein.
Nurjalla puolella neulo nurjat nurjana ja oikeat oikeana silmukkana. Jatka kantapäälappua 28 kerrosta. Neulo vielä kantapään alku normaalisti ja kun silmukoita on jäljellä toisella puikolla 10kpl  nosta kymmenes silmukka ja neulo seurava oikein ja vedä silmukka neulomattoman läpi eli kavenna sen avulla silmukka pois, käännä työ, nosta juuri neulomasi ensimmäinen silmukka neulomatta puikolle ja jatka nurjalla neuleella kunnes puikolla on toisen reunan 10 viimeistä silmukkaa, kavenna ne nurjalla neulomalla yhteen, käännä työ ja nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo oikeaa, tee kavennus taas seuraavassa reunnassa jne. jatka kunnes kaikki silmukat on kavennettu ja jäljellä on keskimmäiset 9 silmukkaa. Poimi molemmista reunosta silmukat puikolle 14 + 5 ja 14 + 4. Jatka neulomista kahdella puikolla kissakuviota (huom. silmukkamäärä on nyt 29, mutta yksi silmukka saa  jäädä kissan naaman puolelle ylimääräiseksi)  ja kantapään kohdalla vuorotellen 1s pohja ja 1s perusväriä ks. sukan kuva.
Kavenna kantapääpuikoilta pois ylimääräiset neljä silmukkaa molemmissa reunoissa ensimmäisen kavennuksen jälkeen joka toisella, joka kolmannella ja joka neljännellä kierroksella edellisestä kavennuksesta. Jatka neuletta 58 silmukalla.


Neulo kissakuviot kahteen kertaan ja aloita sen jälkeen kavennukset puikkojen reunassa niin, että neulo yksi, neulo seuraavat yhteen takareunasta. Neulo seuraava puikko lähes loppuun ja kun silmukoita jäljellä kolme, kavenna kaksi seuraavaa etukautta yhteen viimeinen silmukka neulotaan mormaalisti. (Itse yhdistän loppuvaiheessa silmukat niin, että puikkoja on vain kaksi, helpompi neuloa).Jatka kavennuksia kunnes kahdella puikolla on yht. 6 silmukkaa ja katkaise lanka ja vedä lanka kaikkien silmukoiden läpi. Sukka on valmis, viimeistele päättelemällä langanpätkän nurjalla ja silitä sukka esim. höyryllä.


8 kommenttia:

 1. Ihanat sukat noista tuli, täytyypä laittaa kaava korvan taakse!;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta ohjeesta :) Muutkin sukat ovat kauniita, iski ihan inspiraatio sukkien neulomiseen. Kotilieden nettisivuston kautta päädyin tänne blogiisi. Ekakerta ei varmasti jää vikakerraksi ;)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Nämä ovat vallan ihanat sukat, täytyy koittaa itsekkin tätä mallia! Miten sinuun Viirukissa saisi yhteyden? Sähköposti?

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta. Sain tästä inspiksen tehdä lapselle kissasukat ja sovellan ohjetta. Toivottavasti onnistun. :)

  VastaaPoista
 6. Ole hyvä, toivottavasti onnistuu ja lapset tyytyväisiä:)

  VastaaPoista