sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Muutama lupaus 2014 vuodelle

Viime vuonna eli 2013 yllätin jopa itseni. Joskus nuorempana (alle 20v) olin kohtuullisen urheilullinen eli harrastin lentopalloa, mutta kun se jäi, niin en tehnyt kyllä mitään satunnaisia kävelylenkkejä lukuunottamatta. Muutaman kuukauden kuntosali-into ja bailatino yms. on tullut koettua, mutta ei mitään pysyvämpää. Viime vuoden uudenvuodenlupaukseksi tein, että liikun 100km kuukaudessa ja ainakin vähintään 1000km vuodessa, annoin siis pikkaisen pelivaraa mahdollisten sairastumisien yms. esteiden pelossa.
Aloitin siis tammikuussa ja tulos oli 103km ja 21 lenkkiä. Mittaan lenkin pituuden (nopeuden ja kalorikulutuksen puhelimeen asennetulla Sports Tracker-sovelluksella).
Vuoden kokonaistulos oli 1812 km, 304 harjoitusta, 290 tuntia ja kulutettuja laskennallisia kaloreita 114574. Hankin kesällä myös sykevyön, mutta se ei jostain syystä toimi oikein tai minulla on todella omituinen sydän... Niin ja lisäys vielä, että ruokavaliolle en tehnyt mitäään muutoksia, olen tunnesyöppö ja ylipainoinen tästä syystä, laiduin 9kg.

Nyt siis tarkoitus tänä vuonna jatkaa, en nosta enkä laske tavoitetta, olen nyt siinä pisteessä, että haluan ja minun on pakko päästä lenkille. En en enää mieti, että lähdenkö vai en, nyt mietin vain että missä vaiheessa päivää lähden. Ja välipäivien pitäminen on hiukan vaikeaa, koska tekisi niin mieli lähteä, mutta niitä on pakko pitää. Yritän yleensä kävellä niin lujaa kuin pystyn ja siksi jalat kyllä rasittuukiin. Joku riippuvuus hommaan on kuitenkin syntynyt, mutta ehkä se ei ole niin paha juttu kuitenkaan. Tunti päivässä on aika vähän elämässä, kun toinen vaihtoehto on esim. tuijottaa tv:stä jotain mitäänsanomatonta ohjelmaa tms. Lisään siis tähän lenkkeilyyn nyt tälle vuodelle ruokavalion eli en edelleenkään ala laihduttaa, se on loputun suo, mutta turhat herkut pois arkipäiviltä ja viikonloppuna voi sitten ottaa rennommin. Lisäksi olen päättänyt heittää joka päivä yhden turhan tavaran tai vastaavan pois tai jos ostan jotain uuttaa, niin sen samassa suhteessa lähtee pois.. Joko kierrätykseen tai kaatikselle, riippuu mitä kaikkea löydän. Nyt pitäisi tänään siis kaivaa ne kuusi juttua, ja se tuskin tulee olemaan vaikeaa.Tämä siis julkinen lupaus, vaikka ei taida tätä kukaan lukea;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti